Politie houdt visser in verboden viswater aan

maandag 24 november 2014

Stellendam - De politie heeft nabij de Haringvlietsluizen te Stellendam een 49-jarige man uit Ouddorp aangehouden. De man wordt ervan verdacht wolhandkrabben te vangen in verboden viswater

De man werd op het moment dat hij met een vangst terugkeerde met zijnvissersboot aangehouden door politieagenten. Zijn vangst is in beslag genomen.

Het vermoeden is dat de man krabben ving nabij de Haringvliet sluizen teStellendam. Het is daar sinds 2011 verboden om te vissen omdat het slib vervuildis. De overheid compenseert sindsdien de vissers die door het verbodinkomensverlies leden financieel. Het Team Milieu van de politie doet insamenwerking met de NVWA (Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit) een onderzoeknaar het vissen op locaties waar het verboden is. Het onderzoek staat onderleiding van het Functioneel Parket.

De krabben die deze visser aan boord had, zijn vermoedelijk in het slibgevangen en kunnen besmet zijn met een te hoog gehalte aan dioxine.

Wanneer de vervuilde krab in de voedselketen komt kunnen gezondheidsrisico??sontstaan, daarom treedt de overheid ertegenop.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Hellevoetsluis | 112 alarmeringen Hellevoetsluis | Goedkoop Tanken in Hellevoetsluis | Supermarkten in Hellevoetsluis | Weerbericht Hellevoetsluis